Mercator za iduću godinu planira korjenite promjene

Bez autora
Oct 04 2011

Kako bi povećao učinkovitost poslovanja i smanjio pad dobiti najveći slovenski trgovački lanac Mercator od početka iduće godine planira reorganizaciju i niz korjenitih promjena. Tako će se trgovinama površine manje od 600 četvornih metara prodaja mesa, delikatesnih proizvoda i kruha ubuduće odvijati po "samoposlužnom" sustavu bez prodajnog osoblja, a ukinut će se i neki bonusi prilikom plaćanja velikim dobavljačima. Uz to, popust od 10 posto koji kupci u Mercatorovim trgovinama u Sloveniji dobivaju utorkom za kupovinu iznad 50 eura bit će smanjen ili ukinut, a na policama će biti više artikala s Mercatorovim trgovačkim brendom. Slovenski trgovački lanac na promjene prisiljavaju gospodarska kriza i želja da se poveća razina ostvarene dobiti, ali isto tako i promijenjene navike kupaca koji se zadnjih godina okreću prema diskontnim trgovinama.

Mercator za iduću godinu planira korjenite promjeneKako bi povećao učinkovitost poslovanja i smanjio pad dobiti najveći slovenski trgovački lanac Mercator od početka iduće godine planira reorganizaciju i niz korjenitih promjena, prenio je u utorak poslovni dnevnik "Finance".

Tako će se trgovinama površine manje od 600 četvornih metara prodaja mesa, delikatesnih proizvoda i kruha ubuduće odvijati po "samoposlužnom" sustavu bez prodajnog osoblja, a ukinut će se i neki bonusi prilikom plaćanja velikim dobavljačima. Uz to, popust od 10 posto koji kupci u Mercatorovim trgovinama u Sloveniji dobivaju utorkom za kupovinu iznad 50 eura bit će smanjen ili ukinut, a na policama će biti više artikala s Mercatorovim trgovačkim brendom, pišu Finance.

Slovenski trgovački lanac na promjene prisiljavaju gospodarska kriza i želja da se poveća razina ostvarene dobiti, ali isto tako i promijenjene navike kupaca koji se zadnjih godina okreću prema diskontnim trgovinama, piše slovenski poslovni dnevnik.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik